Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

masszázsblog

Mit beszélnek a masszázsról érintettek és kívülállók?
masszőzök, masszőrök és a vendégeik gyógy- és érzéki masszázsról, őszintén!

masszázsblog

Megalázták a masszázspadon? Nem azt kapta, amiben megállapodtak? Problémás a vendég, a főnök vagy a kolléga? Meggyógyult egy masszázsszalonban, vagy csak enyhültek a panaszai?

írja meg itt!

Levelét várjuk a masszazsblog kukac indamail pont hu címen.
A blog nyitott, személyes adatok kivételével jöhet bármi!

tartalomjegyzék

megnézné a posztok listáját?

kattintson ide!

Szaré'- hugyé' is házhoz mennek?

2013.04.19. 12:25 mv.

Az egyik nagyvárosunkban (szándékosan nem nevezem meg ) az elmúlt néhány hónapban a klasszikus, hagyományos frissítő masszázst végző masszőzök/masszőrök számára erősen beszűkültek a lehetőségek.   

 Az a hír járja, hogy egyre több új szolgáltató lép színre, a masszőrképző  iskolák folyamatosan bocsátják útjukra a frissen végzett szakembereket. A már régen a szakmában dolgozó  masszőrök viszont fénykorukat élik és eszük ágában sincs másból megélni, bedolgozták magukat és hosszú távra rendezkedtek be, legalábbis szándékuk szerint. 

A gazdaság állapotáról szóló hírekből valószínűsíthető, hogy ez a jelenség egyenes következménye az emberek fizetőképessége csökkenésének . Ez pedig elsősorban olyan diszkrecionális kiadások visszafogására készteti az embereket, mint amit pl. a valódi masszázs jelent az átlagember felfogásában.  A kevesebb jövedelemből a fontossági sorrendek szerint elköltött pénzekből a masszázsra fordítandó kiadások már nem férnek be a keretbe.

A masszázs szolgáltatók száma pedig nő, többen gondolják megélhetési forrásnak, mint eddig.
Kereslet ugyan volna dögivel, csak a fizetőképesség hiányzik mögüle.

Ebben a nagyvárosban a masszőrök durván egymás alá kínálnak. Nem ritka, hogy az 1 órás frissítő masszázs ára 500 Ft úgy, hogy a masszőr még házhoz is megy, pedig van saját erre a célra berendezett helye !

Mondhatnánk, hogy hurrá, működik a piac, a kereslet/kínálat törvénye kialakítja a tisztességes árat.
Erről persze más a véleménye a szolgáltató vállalkozóknak.

Többen abban a látják a kiutat, hogy a szakmában maradnak ugyan, mert más szakmát nehéz (költséges, időigényes)  lenne elsajátítani, de távoli országokban, akár a sarkvidékhez közeli tájon kapnak ajánlatot, amit megfontolnak.
Cseberből vederbe? 
A légies határok következtében mára már az un. olcsó kelet–európai munkaerővel is telítődött a kínálat ott, ahol korábban sokakat fogadtak tárt karokkal.

Vajon mi lehet a masszőrök számára az optimális  megoldás?
Jobb, ha letisztul a piac, akik nem bírják a versenyt keresnek más elfoglaltságot, és átengedik a teret azoknak, akik képesek túlélni a szakmában a kereslethiányos állapotokat ? 
Vagy mostanában újabb szakképzett masszőrök választják a szakmájukon belül a könnyebb pénzt kínáló utat?

MAtt

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

soproni1 2013.04.20. 10:29:49

A kereslet mindig fizetőképes ! Ősi közgazdász szabály ....

Behajtó70 2013.04.20. 10:38:17

@soproni1: És milyen igaz!

Másrészt van jó és kevésbé jó masszőr/őz, az ügyfélkör csak a jóknál, értelmeseknél alakul ki, a többit nem hívják újra.

Páneurópai Harci Kos 2013.04.20. 10:54:18

Nem is csodálkozom, a mostani kormány olyan szinten elszegényítette az embereket...

"Vajon mi lehet a masszőrök számára az optimális megoldás? "
nyelvet tanulnak és irány külföld.

Brix 2013.04.20. 10:57:55

500 forintért nincs masszázs sehol, még vidéken sem. Egy óra 3000-4000 ft a sima klasszikus, és frissítő masszázs esetében. Van viszont néhány pedofil, akik masszőrnek hirdetik magukat, ők ajánlanak esetleg 500 ft-os, ügyleteket.
Aki olcsó, az mindig büdös valamiért...

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.20. 11:01:08

Gondolom elkeseredésükben teszik, mert az is pénz.
Ezzel persze tényleg tönkre teszik a masszőr szakmát.

Bérgyilkos Bohóc 2013.04.20. 11:14:33

1 órás masszázs 500 Ft-ért?? Aha, persze. Meg ingyen sör.

Nap Pali 2013.04.20. 12:08:52

mindennel így műxik...

aki matolcsit kihaggya a buliból csak az tud megélni...

matolcsi kapzsisága végtelen...
az összes közpénzt úgyis ellopják, minek adózni...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.04.20. 16:20:19

megnézném milyen az 500 ft-os masszázs... 5 ezerért viszont én is tudok pesten és nem rossz egyáltalán.

ami matolcsyt illeti, ma sokat gondoltam az anyukájára, remélem jól van a kedves hölgy..

emiatt

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/23/birsag/

éppen 30 ezerrel rövidebb vagyok, mert hát ott kellett állnia a rendőrnek és engem lefotózni. így is hozzájárulhattam a ner további sikeres működéséhez és ennek szívből örülök. ja, várjál: nem.

hittheroadjack 2013.05.01. 17:22:43

@Brix: pedig Pécsett pl. én is hallottam, hogy ez a helyzet. a masszőrök élete nem könnyű ott, ellenberger kurva nehéz megélniük a letornázott árak mellett

mv. · http://masszazsinfo.hu 2013.06.07. 12:57:09

az alábbi kommentet egy masszőr küldte, az általa említett "mindenféle reklámozási módozatok" egyike, hogy telenyomja pl. a masszázsblogot a saját linkjével, amit nem szeretünk, ezért kellett reklámtalanítani a szövegét:

Az a baj, hogy tényleg pofátlanul sok masszőrt képeznek, és emiatt mindenki szeretne egy szeletet a tortából. Számtalan marketinges eszköz van a kuponoktól kezdve a mindenféle reklámozási módozatokon át, amelyek segíthetnek egy masszőr munkáját megkönnyíteni. Én úgy látom, hogy miután a legrosszabb időben (2011-ben) nyitottunk egy masszázs szalont újpesten, nemis jó környéken, és még mai napig is működik a dolog, hát talán van rá esély, hogy az ember összeszedje a vendégeket. Bár ki tudja mi meddig tart, tény, hogy én sem dolgozom túl drágán, pedig úgy hiszem nyugodtan kérhetnék el többet, de nem tehetem meg, ha azt szeretném, hogy sokan jöjjenek. És ugye ki ne szeretne sokat dolgozni! :D

Remélem, hogy pár év alatt le tud tisztulni kicsit a szakma.

Loick 2013.09.24. 12:44:59

Fura az 500 ft-os masszázs felmerülése is egyáltalán. Szakképzett masszőr baráti alapon se masszíroz még családtagot se egy ezresnél olcsóbban. Sajnálom az igazán jó szakembereket, akik elvésznek a masszőr piacra kikerülő tömegek és a gyengülő fizetőképes kereslet miatt, illetve nem beszélve azokról a szakmát fertőző egyedekről, akik erotikus szolgáltatásukat összemossák a masszázs fogalmával...
Új önálló vállalkozást nyitni ma pedig nagyon nagyon rizikós.