G-pont és női ejakuláció 18+

Létezik női ejakuláció vagy nem?
Erről indult vita Bastet beszámolója kapcsán, amit Tantrafesztiválról írt.
Egyik oldal érvei sem győztek meg, ezért interjút kértem egy duplán érintett szakembertől.

Dr. Lázár Erika egyrészt nő, másrészt évtizedek óta nőgyógyász.
A főorvos asszony elkérte a kérdéseket és beszélgetés helyett inkább írásban megválaszolta őket, így szeretettel köszöntjük a masszázsblog szerzői között az első orvost.
- kep -


dr.lazar.erika.jpgElőször a G-pontról
60-70 évvel ezelőtt Grafenberg német nőgyógyász
fedezte fel a női hüvely G-pontját.
Az orvostudományban erről nem beszélnek, nem ismerik el, én olyan 4-5 éve az interneten
olvastam róla és a vitákról is, mert sokak szerint a G-folt nem létezik!
 
Valószínűleg e hitetlenségnek köszönhető, hogy eddig nem is hirdették és lényegében senki nem tudott róla, s emiatt köztudott, hogy a nők legalább 1/3-a soha nem élte át az orgazmust, egy része néha, és talán 1/3-a rendszeresen.
Én tudni akartam az igazságot, és megkerestem a saját G-pontomat.
Valóban van.
A hüvelyfal elülső részén, a középvonalban, a hüvelybemenettől kb. 5 cm-re befelé észlelhető. Egy bemélyedés, melynek izgatása, dörzsölése másmilyen érzést vált ki, mint a hüvelyfal többi részének dörzsölése.
Az érzés különbözik a csikló dörzsölésekor jelentkezőtől is.
Az izgatásra megváltozik, megduzzad.
Tartós izgatásra  (nálam 15 perc) bekövetkezett az orgazmus.
Utána megjött az a negatív hatás is, amiről a fiatal nők egyre gyakrabban panaszkodnak.
8-12 órával később
fájdalmas vizelési inger,  pisiléskor iszonyatos húgycső fájdalom jelentkezik.
A nők azt gondolják, és mondják: "gyakran felfázom, pedig úgy felöltözöm!"
Én úgy gondolom, hogy régebben erről azért nem panaszkodtak (42 éves nőgyógyászati gyakorlatom alatt legalább 32 éven keresztül), mert a férfiak nem keresték meg a G-pontjukat, és nem váltották ki a G-pont orgazmust.
 
Fertőzés? Felfázás?
A nők gyakran azt hiszik, hogy fertőzést kaptak egy új partnertől, pedig az új partner szexuális szokásai változtak, hogy jobban kielégítsék a hölgyet.
Vagy a régi olvasott újabban róla, és megkereste a G-pontját.
Mi történik ilyenkor?
A G-folt egy kis prosztata-szerű szövet, ami ingerlésre megduzzad, szivacsossá válik, és  a hüvelyben élő baktériumok számára
átjárhatóvá válik.
Nem kell hozzá sok baktérium, de a hüvelyben a végbél közelsége miatt mindig van E.coli, ami a leggyakoribb húgyúti fertőzés okozó.
Normális esetben ezek szaporodását a hüvelyben a laktobacillusok
gátolják, ezért a hüvelyben nem csinálnak gyulladást, de a húgycsőben nincs laktobacillus védelem. Az ingerléstől szivacsossá vált G-ponton keresztül az E.coli bejut a húgycsőbe, és elkezd szaporodni. 8-10 óra múlva annyira elszaporodik, hogy a húgycső gyulladását okozza.
Vizsgálatnál ez a G-pont mutat erősen fájdalmas nyomásérzékenységet.
 
Hogy tud bejutni a húgycsőbe?
Egy pici kivezető csövön keresztül, ami a prosztataszerű szövet váladékát az orgazmuskor kivezeti a húgycsőbe. Ez a váladék a női ejakuláció.
 
Hitetlenkedőknek!
Ha egyszer van a női húgycső mellett egy kicsi prosztata szerű szövet, miért ne lenne egy olyan kivezető csöve is, mint a férfi prosztatának a férfi húgycsőbe?
Mitől duzzad meg ez a kis prosztata szerű szövet?
Nyilván a keletkező váladéktól.
Hová tűnik ez a váladék?
Kiáramlik ezen a kis csövön keresztül.
Ahogy a férfiak ejakulátuma is lehet 1 ml-től sok ml-ig, a női ejakulátum is lehet néhány csepptől - amit észre se vesznek - jóval nagyobb mennyiségig.
Visszatérve a gyulladásra.
Vannak nők, akik rájöttek, vagy mondták nekik, hogy szex után azonnal menjenek ki a WC-re pisilni, ezeknél legközelebb nem keletkezik a fájdalmas pisilés. Vagy sok folyadékot fogyasztanak utána, és szintén kimossák a vizelettel a baktériumokat. Vannak, akik annyira félnek a fájdalomtól, hogy elkerülik a szexet.
 
 
A gyulladások megelőzésésről.
Létezik egy receptre kapható, nitrofurantoinum hatóanyagú gyógyszer, a nevét nem írhatom le, de az orvos tudni fogja, ha valaki felkeresi, hogy felírassa.

Ez gyorsan felszívódik a gyomorból: fél óra múlva kezdődik a felszívódás (gyorsabb, ha nem üres a gyomor), és a vesén keresztül hamar kiválasztódik a húgyhólyagba.
Egyetlen tabletta bevétele elegendő a gyulladás kifejlődésének megelőzésére.
Minden szeretkezés után (de naponta 1-nél nem kell többször) megenni egy szendvicset és bekapni egy tablettát egy  pohár vízzel.
Ennek ismerete a hölgyeknél nagyon fontos lenne, ugyanis szegények járják a Canossát az urológus és a nőgyógyász között, az orvosok antibiotikumokkal tömik őket, de hiába, a fájdalom a következő szex után újra jelentkezik, és még a hüvely és az emésztő rendszer normál flóráját is kipusztítják.
A G-pont felismerését és a gyulladás megelőzését már az általános iskola 8. osztályában tanítani kellene!

Dr. Lázár Erika
szülész-nőgyógyász főorvos