Mi az a lengyel masszázs?

Bajban vagyok, amikor választani kell a rengeteg masszázsfajta közül.

 

SVÉDMASSZÁZS

A svédmasszázs ugye egy létező dolog, szinte mindenki tudja, hogy mit jelent, amikor ilyen hirdetésbe botlik. Az összes - a leggyakrabban egymásról másolt leírás emlegeti azt a svéd vívómestert, aki összeállította és egy viszonylag pontosan meghatározott koreográfia szerint csinálják világszerte azóta is.

TRADICIONÁLIS THAI MASSZÁZS

A thai masszázs a másik, amelyik egy népről kapta a nevét és ismert, elfogadott, leírt és pontosan körülhatárolható dolog. Részletezésére ehelyt nem térünk ki, akit érdekel, annak ott a gugli.

POLINÉZ-MAORI MASSZÁZS

Hogy ez mennyire komoly és mennyire szakszerű, azt nem a mi dolgunk eldönteni, ezzel az ajánlattal találkozni sokfelé, valószínűleg  nem csak marketing fogás, de eddig egy szolgáltató sem volt elég meggyőző ahhoz, hogy kipróbáljam.

 

ÁZSIAI MASSZÁZS

Az ázsiai masszázs már egy kicsit neccesebb dolog, mert Ázsia iszonyat nagy, a föld legnépesebb kontinense rengeteg néppel és kultúrával és ahogy nem létezik "ázsiai konyha", ugyanúgy nem létezhet pontosan definiált ázsiai masszázs sem. Ugyanakkor a hazai gyakorlat alapján nagyjából sejthető, hogy aki ázsiai masszázst hirdet, az inkább az erotika világába tartozó szolgáltatást kínál, semmint egészségügyit.

 

NÉPEK MASSZÁZSA

Ázsia ugyan egy sokszínű földrész és nem nép, de érdekes lenne végignézni, hogy a különböző nemzetek nevével jelzett masszázsoknak mennyi köze van az adott néphez. E sorok írója a következő masszázs ajánlatokkal találkozott

  • japán masszázs
  • indonéz masszázs
  • argentin masszázs
  • arab masszázs
  • egyiptomi masszázs
  • távol-keleti masszázs
  • spanyol masszázs

 

Ami viszont minden elképzelésemet felülmúlja, az a

LENGYEL MASSZÁZS

Mondjuk ilyenről még nem hallottam, de alapos okom van foglalkozni vele. Elképzelhető, hogy lengyel masszázs szolgáltatást nyújt egy Lengyelországból hazánkba költözött masszőr, vagy aki magyar, de a lengyeleknél tanult és praktizált, de mondjuk az sem kizárt, hogy a lengyel piacon vásárolt törölközőt használ a szalonjában. Ismétlem: nem találkoztam még lengyel masszázs hirdetéssel, de ha egyszer szembejön egy ilyen, bizisten kipróbálom és beszámolok róla!

 lengyel_masszazs-vasrsoban.jpg

 

utóírat:
a gugli már ismeri ezt az oldalt, viszont a masszázsinfó is írt a lengyel masszázsról, azt még nem!
A LENGYEL MASSZÁZS-ról itt található egy kis írás.