Gyorsjelentés a tantrafesztiválról

Kétnapos rendezvénynek adott helyet az Andrássy úti Sziddhárta Közösségi Ház.
A Tantrafesztivál eseményei - hadd fogalmazzak kertelés nélkül - haloványan pislákoló mécsesként jelentek meg abban a nyomasztó sötétségben, ami kulturálatlan átlagembert körülveszi.
Amiből egyenesen következnek a ma már népbetegségnek számító gondok: a potenciaproblémák, az orgazmusképtelenség, de ha egy kicsit messzebb megyünk, akkor a szenvedélybetegségek, az alkoholizmus és a drogfüggőség is.
Nézzünk körül az utakon, vagy az internetes fórumokon, mennyi agresszió, mennyi indulat, mennyi keserűség jön szembe: megannyi elpocsékolt energia, mert az átlagember nincs tisztában a saját lehetőségeivel, nem ismeri a testét, nem ismeri az energiáit és a lehetőségeit, így aztán megfelelően bánni sem tud ezekkel.

Előadások, workshopok (ezek csoportban végzett játékokat, gyakorlatokat jelentenek) igyekeztek ráébreszteni a résztvevőket a saját lehetőségeikre. Voltak előadások külön a férfiaknak és külön a nőknek.
Én magam két férfiprogramon vettem részt,

A lingam ereje
Teltház előtt zajlott a lingam erejéről szóló előadás egy angolul beszélő dán férfi és egy tolmács közreműködésével. Segített eloszlatni több általános félreértést, leginkább  is azt, hogy a lingam a férfi nemi szervet jelentené.
A lingam a férfierő, aminek a megtestesítője a pénisz, de a kérdés sokkal bonyolultabb, mint amit okos definíciókkal el lehetne intézni. Azt gondolom, hogy ha a hazai férfitársadalom csak az alapokat ismerné, jóval kevesebb lenne a korai magömlés, az impotencia, a rossz párkapcsolat, a kielégületlen nő és a naponta lövöldöző, mégis kielégületlen férfi!

Szexuális alkímia
Jóval kevesebben voltak kíváncsiak egy szimpatikus győri fiatalember, Hegyeli András előadására, aki a szexuális energiák kézben tartásáról és hatékony felhasználásról beszélt. Ő sokkal gyakorlatiasabb volt, mint a dán kolléga, nem csak az elméletről, hanem a megvalósítás módjairól is beszélt .Sokkal közelebb kerül a saját testéhez és a szexuális energiáihoz, akik komolyan végigcsinál egy jógakurzust, nem kihagyva a számára kellemetlen, kényelmetlen részeket sem, mert a probléma épp ezek mögött lapul!

Előadások csak nők számára
A dán előadó szerint a férfiakat nemigen érdekli, mi folyik a női teremben, ezzel szemben odaát nyilván állandóan azt kérdezgetik, hogy vajon mi titkosat mondanak a férfiaknak?
Ezen jót nevettünk és lehet is benne valami.
A női programokon a masszázsblog szerkesztőségéből Bastet vett részt, nem volt annyira elragadtatva, mint én, de megígérte, hogy beszámol.
Nyilván csakis a nőolvasóink kedvéért, mert ugye a férfiakat az nem érdekli... :-)

 

Indiai istennők szemébe nézve
Három meditáción vehettünk részt. Az elmélyülni képes résztvevők megtapasztalhatták KALIt, az idő kozmikus erejét, TARÁT, az isteni együttérzés nagy kozmikus erejét és TRIPURA SZUNDARIT, az isteni szépség és harmónia nagy kozmikus erejét.
Mindhárom óra lazítással, elmélyüléssel kezdődött, képek, fény- és hanghatások, vezették a párnákon kuporgó résztvevőket a belső utakon, majd lehetőség nyílt az isteni trónon megjelenő isteni szépség tekintetében elmélyülve megélni a lét és az univerzum dimenzióit,  szembesülni a saját korlátainkkal és nyitni a világ felé.
Ezt minden héten megcsinálnám szívesen!

 

Szerintem a legtöbb ember pontosan tudja, mit kellene csinálnia, mégsem teszi.
A túlsúlyos tudja, hogy fogynia kéne, mégis, előbb még megeszi azt a csokit, meg a süteményt, meg ami a keze ügyébe kerül.
A dohányos is tudja, hogy árt saját magának, mégsem teszi le a bűzrudat, illetve majd akkor, ha kitavaszodik, vagy ha bealkonyul.
Hogy csak két példát említsek.

Kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből, szembenézni saját magunkkal, kóricálni egy kicsit a belső utakon, meghallgatni új dolgokat, találkozni hasonszőrű, mégis egészen más emberekkel - remek lehetőség arra, hogy változtassunk valamin.
Szokásokon, beidegződéseken, emberi kapcsolatokon.

Ez a tantrafesztivál kínált annyi élményt, ami az arra nyitott ember számára lehetővé teszi, hogy megváltoztassa az életét. Vagy tegyen csupán egy lépést a tökéletesség felé.
Már az alapvető változás!

Mondanom sem kell, ezek után a tantramasszázst is ki fogom próbálni.
Most már azt is tudom, hol kaphatok olyat.

 

-kep-